Find den bedste hundeforsikring

Læs denne vejledning og finde den bedste og billigste hundeforsikring

✅ Baseret på over 20.000 anmeldelser
✅ Ekspertvurderinger og sammenligning af dækninger
✅ Over 10.000 bruger vores information hver uge

🏆 Danmarks bedste hundeforsikring

Alka vurderes som den bedste hundeforsikring i 2020.

Hundeforsikringer – Se de bedste hundeforsikringer i test (2020)

Hunden er menneskets bedste ven. Og derfor skal vi passe på de små kæledyr det bedste, vi har lært. Den bedste måde, du kan gøre det på, er ved at tegne en hundeforsikring. Og heldigvis benytter flere hundeejere sig af denne beskyttelse. Som ejer undgår du økonomiske overraskelser ved ulykker og sygdom. Og du kan give din hund den bedste behandling i en ærgerlig situation. 

I dag findes der mange forsikringsselskaber på det danske marked. Og det er her, at uoverskueligheden for de fleste starter. Hvad kan det enkelte forsikringsselskab sammenlignet med et andet. Og hvilket matcher bedst din økonomi og din hund? 

Endvidere kan selve hundeforsikringen skabe en del forvirring. Spørgsmål om, hvilke forsikringer, der er lovpligtige, og hvilke der er gode at tegne, stilles ofte. I denne guide bliver du klogere på de forskellige typer af forsikringer og kommer tættere på, hvilken forsikringskombination du bør tegne.  

#1 Alka hundeforsikring - Bedste hundeforsikring 2020 🥇

Alka’s testvindende hundeforsikring indebærer den lovpligtige hundeansvarsforsikring, der dækker over det erstatningsansvar, som hundeejere har.

Derudover kan forsikringen udvides med hundesygeforsikringen, der dækker i tilfælde af eventuelle sygdomme og skader. 

#2 Agria hundeforsikring🥈

Ønsker du en hundeforsikring tilpasset din hunds race, eller ønsker du bare ro i maven? Så finder du forsikringen hos Agria, der tilbyder både den gængse og den racetilpassede forsikring. 

#3 Tryg hundeforsikring🥉

Tryg hundeforsikring tilbyder både den helt basale hundeforsikring samt en udvidet model, men hvis det endnu ikke imødekommer dine krav, så kan du også vælge ganske frit. 

#4 IF hundeforsikring

IF hundeforsikring gør det om nogen mulig at vælge lige netop den forsikring, der passer til dig. De tilbyder tre grundpakker med hver deres fordele, hvortil du kan købe tilvalg. 

#5 Gjensidige hundeforsikring

Gjensidige hundeforsikring sikrer, at din økonomi ikke skal afgøre din hunds skæbne. Med hundeforsikringen får du livslang dækning og kun 18 % egenbetaling ved eventuelle skader og sygdomme.  

#6 Topdanmark hundeforsikring

Med Topdanmark hundeforsikring kan du både få den lovpligtige ansvarsforsikring samt forskellige supplementer efter dit behov, så din hund er sikret i tilfælde af sygdom og skader.

#7 Dyrekassen Danmark hundeforsikring

Dyrekassen Danmarks hundeforsikring tilbyder en lav pris, god og bred livslang dækning, hurtig skadesbehandling, direkte afregning og forskellige rabatter til hvalpe og unghunde. Uanset din hund, så skræddersyr de en forsikring.  

#8 Alm Brand hundeforsikring

Alm Brands hundeforsikring dækker din firbenede ven i tilfælde af sygdom og skade, og smider den lovpligtige ansvarsforsikring oveni pakken. Dermed skal du ikke vælge tilvalg fra grundet mangel i budgettet.  

#9 Alm Brand hundeforsikring

Med GF hundeforsikring er din hunds dyrlægeregninger dækket i hele dens levetid, og din firbenede ven vil altid have mulighed for akut dyrlægebehandling. 

#10 GF hundeforsikring

Med GF hundeforsikring er din hunds dyrlægeregninger dækket i hele dens levetid, og din firbenede ven vil altid have mulighed for akut dyrlægebehandling. 

#11 FDM hundeforsikring

FDM hundeforsikring ved, at der ikke er to hunde, der er ens; derfor giver de dig mulighed for at sammensætte din hundeforsikring med de dækninger, din hund har brug for. 

#12 Bauta hundeforsikring

Bauta hundeforsikring fås til en fast lav årlig pris og dækker både den lovpligtige ansvarsforsikring og figurantdækning. Dertil kan købes en sygdomsdækningen, så økonomien ikke skal afgøre din hunds skæbne. 

Sådan fungerer en dansk hundeforsikring

En dansk hundeforsikring forsikrer din hund og de skader, som den kan forvolde på ejendele eller mennesker. I Danmark er det ifølge hundeloven lovpligtigt med en hundeansvarsforsikring. Det skyldes, at der altid vil blive udbetalt erstatning, hvis din hund laver skade på en anden persons ejendele.

Uheldigvis er det langtfra alle hundeejere, som har tegnet en ansvarsforsikring til deres hund. I 2000 slog Danmarks Statistik fast, at der var omkring 550.000 hunde i Danmark. Siden 2000 er der ikke blevet lavet en lignende undersøgelse. Ifølge Jyllands-Posten var der i 2016 næsten 33 %, som ikke havde en ansvarsforsikring til deres hunde. Disse tal er fremkommet gennem en undersøgelse af analyseinstituttet YouGov sammen med Agria Dyreforsikring. 

At en stor del af de danske hundeejere ikke har forsikret deres hunde, kan have konsekvenser. Både for ejerne selv og dig. Hvis du kommer til skade grundet en hund, og den ikke er forsikret, er du ikke sikker på at få erstatning. Det kan blive en lang kamp, hvis du har fået ødelagt noget dyrebart. Har du købt en ny hund, eller overvejer du en hvalp, så sørg for straks at tegne en ansvarsforsikring. 

Forhåbentlig får du ikke brug for din hundeansvarsforsikring. Men mennesker kan også være utilregnelige, hvorfor der kan opstå uheldige situationer. Måske en person har drillet din hund, som tror, det er sjov og ballade. Og pludselig går personens jakke i stykker. I det tilfælde kan erstatningen blive reduceret. Og her er en dansk hundeforsikring uundværlig. 

Fire typer forsikringer, du kan vælge

Vi ved, at det kan være svært at finde ud af, hvilke forsikringer der er mulige at tegne til din hund. I nedenstående kan du se de fire måder, som du overordnet kan forsikre din hund på: 

 • Ansvarsforsikring
 • Sygeforsikring
 • Ulykkesforsikring
 • Livsforsikring
Ønsker du forsikring af andre dyr? Se vores artikel om katteforsikring eller hesteforsikring

Her dækker din ansvarsforsikring

Som nævnt er en ansvarsforsikring en lovpligtig hundeforsikring. Den kommer du ikke udenom. Ifølge hundeloven skal den tegnes, inden din hund er fire måneder. En ansvarsforsikring dækker, hvis din hund gør skade på andre. Uanset om det er et menneske, et dyr eller en materiel ting. Det betyder, at hvis din hund er med i byen, og den ødelægger en stol, så vil forsikringen dække. Og det er derfor, denne forsikring er så vigtig for dig. Og for de personer, som måtte være uheldige. 

Da der hele tiden kommer nye ændringer i hundeloven, bør du løbende holde dig opdateret. Det kan du eventuelt gøre på Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside, hvor de hele tiden skriver nyt om hundeloven. Det kan også være en god idé at kontakte dit forsikringsselskab, hvis du hører om ændringer, du skal forholde dig til. 

I nogle tilfælde er en ansvarsforsikring ikke nok. Det gælder blandt andet, hvis du går til konkurrencer eller hundetræning. Her er du ikke dækket af den almindelige ansvarsforsikring.

Hvis der sker uheld, mens du træner, er du altså ikke dækket. I stedet kræver det, at du har en udvidet ansvarsforsikring. Hvis du overvejer at starte til hundetræning eller agility, bør du tegne en udvidet ansvarsforsikring i samme ombæring. 

Derfor er en hundesygeforsikring en god idé

En sundhedsforskning er modsat en ansvarsforsikring ikke lovpligtig. Den frivillige sundhedsforsikring dækker de uforudsete udgifter. Det kan være i forbindelse med sygdom eller skader, som kræver et besøg hos dyrlægen. 

Forskellen på ansvarsforsikringen og sygeforsikringen er, at hundesygeforsikringen ikke dækker skader, som din hund forvolder. Det er kun udgifter til dyrlægen, hvor denne forsikringstype kan tages i brug. 

Sygeforsikringen hjælper dig med at betale udgifter hos dyrlægen. Det kan være, at din hund pludselig står overfor en større operation eller indlæggelse. Det kan være dyrt for mange almindelige danskere. Og derfor hjælper hundesygeforsikringen til din hund dig med disse uforudsete udgifter. 

Afhængigt af sygdom og behandling kan du få et tilskud til eller hele regningen betalt af din sygeforsikring. Til enkelte behandlinger får du alle udgifterne dækket, mens det ved en mindre behandling blot kan være et tilskud. 

I 2018 gik Danmarks Statistik og GF-forsikring sammen om en ny analyse vedrørende en hundesygeforsikring. Ifølge Den Danske Dyrlægeforening var 39 % af de danske hunde forsikret i 2016. I dag er det steget til 46 %. Disse tal er fremkommet gennem en undersøgelse af analyseinstituttet YouGov sammen med Agria Dyreforsikring. Men heldigvis forsikrer flere ejere deres hunde – både for deres hund og din skyld.

Skal jeg tegne en livsdækning til min hund? 

En hundelivsforsikring er til dig, som ønsker en ekstra tryghed. Denne hundeforsikring gælder typisk kun unge hunde, da der her er en erstatning at hente. Hvis det værste skulle ske, og din hund dør i en ung alder, kan du få erstatning. Det vil sige, at du kan få udbetalt det beløb, som du gav for din hund i sin tid. Hos nogle forsikringsselskaber dækker livsforsikringen også, hvis din hund forsvinder eller bliver stjålet. Og hvis den ikke findes inden for tre måneder. 

Livsforsikringssummen afhænger af flere ting. Den kan øges, hvis din hund har vundet konkurrencer eller opnår særlige certificeringer. Det betyder nemlig, at hundens værdi stiger. 

Hvis ovenstående ikke er aktuelt, vil forsikringssummen som udgangspunkt blive reduceret hvert år. Det vil ske med et vis procenttal. Hos de fleste forsikringsselskaber ophører hundeforsikringen automatisk, når din hund bliver ti til tolv år. Hvis du ønsker denne livsdækning i hele hundens liv, så sørg for, at dit selskab tilbyder det. 

Det kan være en god idé at tegne en livsdækning til din hund, så snart du får den hjem. Så er du i alt fald økonomisk sikret mod for tidligt dødsfald, eller hvis din lille hvalp løber hjemmefra. Ofte er det muligt at tegne livsdækningen i forbindelse med oprettelse af andre hundeforsikringer. 

Hvilke hunde skal have en sygeforsikring? 

Som udgangspunkt er det alle hunde, der kan sygeforsikres. De fleste selskaber har dog krav til, hvornår du kan tegne en sygeforsikring. Hos størstedelen af selskaber er det et krav, at din hund ikke er over seks år. Derudover skal den minimum være seks til otte uger, når hundeforsikringen tegnes.

Langt de fleste selskaber har desuden følgende krav for, at du kan tegne en hundesygeforsikring til din hund. Din hund skal være ID-mærket. Enten med chip eller en tatovering. Og din hund skal være vaccineret mod særlige sygdomme, som du må høre dit selskab om. 

Hvis din hund er fire år, når du tegner hundeforsikringen, kræver selskabet formentlig en sundhedsattest fra din dyrlæge. Når du skal have foretaget en sundhedsattest, skal du kontakte din dyrlæge.  Desuden kræves en sundhedsattest ofte, hvis livsforsikringen overstiger 20.000 kr. 

Uanset hunderace eller type er en hundesygeforsikring en god idé. Hvis du ikke har denne forsikring, kan du risikere at komme i en uheldig situation. 

Hvis din hund kræver en omfattende behandling for at overleve, kan det blive en dyr udgift. Og hvis du ikke har mulighed for at betale, er der kun en vej tilbage. Ifølge dyrlægemagasinet.dk ser 21 % af deltagerne i YouGovs undersøgelse sig nødsaget til at aflive deres hund, hvis regningen overstiger 5.000 kr. 

En sygeforsikring hjælper dig med at give din hund den bedste behandling i enhver situation. Og du vil have mulighed for at vælge en løsning, der kan gøre dig lykkelig.

Skal min hvalp også forsikres? 

Har du lige købt en hvalp, bør du forsikre den med det samme. Hvalpe er nysgerrige, og de skal ud på opdagelse. Det er ofte lig med skader eller andre ulykker, hvor hvalpen kommer til skade eller forvolder skade på andre. Og det er af ren og skær glæde og fornøjelse. 

Ifølge hundeloven skal din hvalp forsikres, inden den er 16 uger. Faktisk inden du får den hjem, så forsikringen er gældende, når hunden kommer hjem. På den måde er du sikret mod skader, som kan ske, når hvalpen kommer hjem de første uger. Det er dog ikke alle ejere, der når at få styr på det. 

Derfor tilbyder de fleste forsikringsselskaber en rabat, når din hvalp er under 16 uger. Og endnu en rabat fra den er 17 uger til under et år. Det er værd at undersøge hos dit selskab, da der kan være op til 20 % rabat at hente. 

En hvalpeforsikring er ikke anderledes end en forsikring til en ældre hund. Her er det den lovpligtige hundeansvarsforsikring, som gælder. Derudover kan du overveje en sygeforsikring og en udvidet sygeforsikring. Særligt hvis du har intentioner om at starte til hundetræning. 

Hundetræning er ikke kun en fordel for dit forhold til din hund. Du lærer, hvordan du skal håndtere din hund i forskellige situationer. Og du får forskellige redskaber, som du kan bruge. Det betyder, at du får bedre muligheder for at opdrage en god og lydhør hund. Og det er lig med mindre risiko for skader og ulykker. 

Overvej en ulykkesforsikring til din hund 

En ulykkesforsikring til din hund kan være en god idé, hvis du har en aktiv hund. Med en aktiv hund er der større risiko for, at din hund kommer til skade. Det kan både være i forbindelse med træning, eller hvor hunden leger på egen hånd.

En ulykkesforsikring til din hund dækker eventuelle ulykker, som din hund måtte være med i. Vær dog opmærksom på, at en ulykkesforsikring ikke dækker ved sygdomme. Det er udelukkende ved ulykker, at du er dækket af denne hundeforsikring. 

En ulykkesforsikring til hunde tegnes hos alle selskaber uanset hundens alder og sygehistorik. Du bør især overveje en ulykkesforsikring, hvis du har en jagthund eller en brugshund. Disse hunde er særligt udsatte for ulykker, hvorfor du gør dig selv en tjeneste. Som brugshund er hunden trænet i at udføre særlige arbejdsopgaver. Og derfor er der en vis risiko for ulykker forbundet herved. 

I disse tilfælde vil der i højere grad være brug for dækning af skader frem for behandling af sygdomme. Inden du fravælger en sygeforsikring, bør du overveje konsekvenserne, hvis du ikke har mulighed for at betale for behandling. 

Tilvalg af hundeforsikring kan være en god idé 

Når du skal tegne en forsikring til din hund, kan du med fordel overveje tilvalg af forsikringer. I de fleste forsikringer kan du tegne et tilvalg, som øger dine forsikringsmuligheder. Det vil sige, at du blandt andet kan tegne en udvidet hundeforsikring. 

Hos langt de fleste selskaber har du mulighed for at tegne din udvidede sygeforsikring, hvor medicin og tænder også dækkes. Over halvdelen af alle hunde i Danmark får på et tidspunkt problemer med deres tænder. Selvom du reagerer med det samme, kan det være en stor udgift. Vælger du en tandforsikring som et tilvalg, vil din hund være dækket ved følgende:

 • Rodbehandling
 • Tandbyld
 • Karies
 • Tandrodsbetændelse.

Ved behandling af din hunds tænder er medicin ofte en nødvendighed. Det kan blive en dyr affære og kan være nødvendigt over en længere periode. Hos de fleste selskaber får du dækket receptpligtig medicin med op til 3.000 kr. om året. Afhængigt af selskab er forsikringssummen på din hunds tænder forskellige. Størstedelen af selskaber tilbyder en dækning op til 12.500 kr. om året. 

Overvej en forsikring på led

Mange hunde oplever ligeledes problemer med et eller flere led på et tidspunkt. Nogle hunderacer har større tendens til svage led end andre. Ejer du en race, som du ved, har svage led, kan det være en god idé at tegne denne hundeforsikring. 

Selvom din hund ikke er en race, som har tendens til udfordringer med led, kan ledsygdomme komme med alderen. Det er særligt sygdomme som hofte- og albueled samt osteochondrose, der rammer hundene. Ledsygdommene er noget, som kommer med alderen, og det er svært at forebygge. Dog ved man, at størstedelen af hunde, som bliver ramt, er over seks år. 

Husk, at din hund skal være rask, når du forsikrer den mod ledsygdomme. Har din hund begyndende tendens til en ledsygdom, er det ikke sikkert, at selskabet vil forsikre dig. 

Hvis du tegner denne hundeforsikring, vil du få dækket udgifter til behandling af led. Afhængigt af i hvilken grad din hund er ramt, vil forskellige behandlinger være nødvendige. Det kan blandt andet være i form af fysioterapi, kiropraktor eller laserterapi. 

Du vil endvidere være dækket i forbindelse med genoptræning. Genoptræning er ofte svømmetræning eller vandtræning. Har du særlige præferencer til genoptræning, bør du sikre, at dit forsikringsselskab tilbyder din foretrukne metode. 

Overvej, hvilke tilvalg der er gavnlige for dig

Når du skal vælge tilvalg, skal du se på dine behov. Som udgangspunkt er alle forsikringer en god idé. På den måde er du sikker på, at du ikke ender med en økonomisk overraskelse. Og du har altid mulighed for at give din hund den bedste behandling. 

Der er naturligvis nogle tilvalg, der er mere gavnlige for dig end andre. Husk her at inddrage din økonomiske situation. Du skal hver måned betale til forsikringen – også selvom den ikke bliver brugt.

Går du til hundetræning, konkurrencer eller andre sociale arrangementer, kan tilvalg være nødvendige. Eksempelvis er det til hundetræning et krav, at du har en udvidet hundeansvarsforsikring. Hvis der sker skade på de andre hunde, de andre ejere eller trænere, skal din hundeforsikring dække. Det skal være muligt at betale erstatning i alle tilfælde. 

Og det er netop det samme, som gør sig gældende ved konkurrencer. Her er det dog vigtigt, at du også ser på selve konkurrenceformen. Er det noget, som er med til at belaste din hund? Eksempelvis ved agility, hvor der er mange spring. Her kan du med god fornuft overveje, om en forsikring

af led kan være gavnligt. 

Slutteligt bør du huske at undersøge dine eksisterende forsikringer. Måske nogle dækninger overlapper hinanden, hvorfor der ikke vil være grund til at tegne en ny. Hvis du skal tegne flere forsikringer, anbefales det, at du kontakter dit selskab. Få dem til at forklare og hjælpe med de forsikringer, som du har brug for til din hund. 

Hvad koster en hundeforsikring? 

Prisen på en hundeforsikring varierer fra selskab til selskab. De fleste priser sættes efter hund og race. Og desuden har det betydning, om du vælger en eller flere forsikringer samt tilvalg hertil. Forsikringssummen svarer til den maksimale erstatning, som du kan få udbetalt fra din sygeforsikring. 

Ofte har du mulighed for at vælge mellem flere forsikringsbeløb, hvorfor du selv kan påvirke din årlige udgift. Hos størstedelen af forsikringsselskaberne har du mulighed for at vælge en forsikringssum på mellem 18.000 og 38.000 kr. 

Prisen på en hundelivsforsikring ligger ofte på fem procent af forsikringssummen. Det betyder, at hvis du forsikrer din hund for 10.000 kr., vil livsforsikringen koste 500 kr. om året. Ved denne forsikringstype er der sjældent en selvrisiko, som du skal tage højde for. 

Vælger du diverse tilvalgsforsikringer, vil prisen naturligvis stige. Ofte er det ikke mere end 35 kr. om måneden. I det lange løb er det alligevel værd at tage med i dine beregninger. Særligt hvis du vælger to eller flere tillægsforsikringer. 

På denne side kan du beregne prisen på din hundeforsikring. Det kan give dig et realistisk billede af, hvad du skal forvente at betale i forsikring. 

Selvom din forsikring kan være en dyr udgift, så vær opmærksom på, hvordan du er dækket. Det kan i mange tilfælde betale sig at investere i en hundeforsikring. Også selvom din hund er en lille hvalp. 

Husk selvrisikoen på din hundeforsikring

Selvom du har tegnet en forsikring til din hund, skal du huske selvrisikoen. Selvrisikoen er den del af regningen, som du selv skal betale. Derfor er det ikke uden betydning, hvilken størrelse dette beløb har. Derudover påvirker selvrisikoen også den årlige udgift, som du skal betale for din hundeforsikring. 

Selvrisikoen ligger typisk på mellem 500 og 1.000 kr. Jo højere selvrisiko du vælger, jo lavere månedlig beløb skal du ofte betale. Med en selvrisiko er der ofte en fast selvrisiko og en variabel selvrisiko. 

Den faste selvrisiko betales cirka to gange om året. Typisk er det pr. 125 dage fra det første dyrlægebesøg. Denne faste selvrisiko skal betales, uanset om det vedrører den samme eller en ny skade eller sygdom. Desuden har antallet af diagnoser ikke betydning. Det betyder, at selvom du går til dyrlæge tre gange i en given periode, så er det stadig denne faste selvrisiko, der er gældende. 

Den variable selvrisiko er den del af en regning, som du selv skal betale. Typisk ligger den mellem 10-25 % af det totale beløb, når den faste selvrisiko er blevet fratrukket. 

Ofte vil det være en variabel selvrisiko, som forsikringsselskaberne tilbyder. Her betaler du typisk mellem 25-40 % af hele dyrlægeregningen. 

Hvad du skal vælge af selvrisiko, afhænger af størrelsen på skaden. Ved store skader kan det bedst betale sig med en fast selvrisiko. Og ved mindre skader er det mest gavnligt for dig med en variabel selvrisiko. 

Her skal du være opmærksom med en selvrisiko 

I forbindelse med en selvrisiko skal du være opmærksom på, om den dækker flere diagnoser. Eller om du skal betale en ny selvrisiko ved hver diagnose. Det varierer afhængigt af forsikringsselskab, hvorfor du må være opmærksom herpå. 

Hvis ikke din selvrisiko dækker flere diagnoser, betyder det, at du for hver behandling eller diagnose bliver påkrævet en ny selvrisiko. Det kan i længden blive dyrt, hvis din hund pludselig fejler flere ting på en gang. 

Hvis dit selskab tilbyder både en fast selvrisiko og en variabel, er du ikke nødsaget til at vælge begge. Du kan uden problemer blot vælge en fast selvrisiko. Det vil sige, at du blot betaler et beløb for hele behandlingsperioden. Og du slipper for at skulle betale en selvrisiko ved en uforudset behandling. 

Omvendt kan du overveje, om det er nødvendigt at betale en fast selvrisiko, hvis din hund ikke får brug for behandling. Det er naturligvis ikke forudsigeligt, hvorfor du bør vælge den løsning, der sikre dig og din hund bedst. Ved den variable selvrisiko skal du være opmærksom på, at du selv skal betale 500 kr. som minimum.

Det er ikke ved enhver dyrlægeregning, at du skal betale en selvrisiko. Eller at du kan få dækket dele af din forsikring. Ofte har forsikringsselskabet en øvre grænse, inden hundeforsikringen dækker. 

Her skal du være opmærksom med en forsikring

Har du valgt at sygeforsikre din hund, skal du være opmærksom på, hvilke behandlinger der dækkes. Det er ikke alle behandlinger, som er dækket af din sygeforsikring. Det kan eksempelvis være:

 • Større behandlinger
 • Specielle sygdomme
 • Arvelige eller medfødte sygdomme
 • Adfærdsproblemer eller psykiske udviklingsforstyrrelser
 • Alternativ behandling.

Det er en god idé, at du undersøger, inden du bestiller, hvilke sygdomme der ikke er dækket. Så undgår du at ende i en uheldig situation, hvor forsikringen ikke dækker. 

Selvom du har tegnet en hundeansvarsforsikring og en udvidet ansvarsforsikring, så gælder den ikke hjemme hos dig selv. Det vil sige, at hvis din hund laver skade på dig, er du ikke dækket. Det samme gør sig gældende med resten af din husstand samt inventaret i eget hus. Her skal du sikre dig, at din indboforsikring dækker dig ind. Med en lille ny hvalp i huset kan du være sikker på at få ødelagt en ting eller to.  

Får du din hund passet hos en nabo, mens du er på ferie, dækker forsikringen ikke eventuelle skader. Når din nabo har sagt ja til at passe hunden, har de indirekte accepteret, hvis der opstår skader. Dog kan du som hundeejer give en erstatning af egen lomme, hvis der skulle ske en skade. 

Det er en gråzone, hvornår pasning af en hund ikke er dækket af forsikringen. Ifølge Ret&Råd Advokaterne gælder det, hvis du har haft hunden i 17-18 timer. Så det kan være værd at nævne for fremtidige hundepassere. 

Her gælder din hundeforsikring nødvendigvis ikke 

Det er dog ikke kun ved behandlinger og sygdomme, at din hundeforsikring ikke dækker. Det kan også gøre sig gældende i særlige situationer. Hvis du som hundeejer ikke følger reglerne på et område, og der sker en skade, er du ikke nødvendigvis dækket. 

Ifølge hundeloven må din hund ikke strejfe. Hvis din hund forvolder skade på et menneske eller på en fremmedes ejendel, er du ikke nødvendigvis dækket af hundeforsikringen. Derudover skal du have din hund i snor, hvis du går tur tæt på bymæssig bebyggelse. Hvis du har fuld kontrol over din hund, er en snor ikke nødvendig.

Du skal dog være opmærksom på, at det kan være en gråzone. For hvornår mener du og mennesker, du møder, at du har kontrol over din hund? Går du tur i et område, hvor det er tilladt at lufte hund uden snor, gælder andre regler. Det gælder naturligvis, at du skal have fuld kontrol over din hund. Men bevæger man sig som almindelig fodgænger på dette område, er der også et eget ansvar. Særligt hvis man har et anstrengt forhold til hunde. 

Desuden må den ikke genere naboer eller andre med vedvarende gøen. Denne handling kan ikke give anledning til en forsikringsskade, da der ikke er sket en reel skade. Det er blot et punkt, som du skal være opmærksom på som hundeejer. 

Sådan finder du den bedste hundeforsikring

Når du skal finde den rette hundeforsikring, anbefaler vi, at du foretager en sammenligning af hundeforsikringerne på markedet. Det er med til at give dig et overblik over de forskellige fordele og priser, som selskaberne tilbyder.

Det anbefales, at du starter med at se på dine behov for en hundeforsikring. Hvilken hund har du, og hvad skal du bruge din hund til. Er det som familiehund, eller er det til konkurrencer og udstilling? Ved sidstnævnte bør du sætte særlig fokus på tilvalg, så du sikrer dig, at din hund er forsikret. I alle situationer. 

Det anbefales endvidere, at du ved, hvad du har råd til økonomisk. En forsikring til din hund er en ekstra udgift. Og selvom din hundeforsikring ikke bliver aktuel, skal du stadig betale en månedlig ydelse. Derfor er det vigtigt, du sætter dig et realistisk budget. Og uden at du går på kompromis med behandlingen af din hund. 

Er du førstegangsejer af en hund, kan det være en god idé at snakke med din omgangskreds. Hvad kan de anbefale, og hvilke oplevelser har de haft. Det kan være med til at hjælpe dig på rette vej i forhold til valg af forsikringer og tilvalg. Det kan desuden give dig nogle andre perspektiver, som du ikke havde overvejet på egen hånd. 

Find en billig hundeforsikring

Når du skal finde en billig hundeforsikring, bør du undersøge markedet. Når du kender dine behov for en forsikring, kan du finde forsikringer, der dækker disse. På denne side kan du indhente tilbud på hundeforsikringer hos forskellige selskaber. Det kan være med til at give dig et overblik over selskaber, som kan være en reel mulighed for dig. 

Ofte kan du ved et forsikringsselskab opnå en mængderabat. Det betyder, at hvis du har flere hundeforsikringer hos det samme selskab, kan du få en fælles rabat. Inden du eventuelt skifter selskab, så undersøg mulighederne hos dit eksisterende selskab. Her er du en loyal kunde, og en god rabat burde være muligt. 

Du skal være opmærksom på, at de forskellige rabatter, som et selskab tilbyder, kun kan være gældende et år. Selvom en hundeforsikring som udgangspunkt er billig, skal du være opmærksom på, hvor længe den gælder. I sidste ende kan du risikere at skulle betale samme eller et større beløb. Så det kommer virkelig dig selv til gode, hvis du sætter dig ind i selskabets krav. 

Er den billigste hundeforsikring også den bedste?

Det korte svar til denne overskrift er nej. Ligesom med alt andet er det ikke nødvendigvis den billigste løsning, der er den bedste hundeforsikring. Og med hundeforsikringer gælder det, at den billigste på markedet måske ikke er den billigste for dig. Ifølge TV2 er der flere råd til, hvordan du kan spare penge på din hundeforsikring

At den billigste løsning ikke er den bedste, skyldes, at forsikringer er et individuelt valg. Det afhænger af, hvad du har brug for. Og hvordan din økonomi ser ud. Hvis du vælger en høj selvrisiko og en lav forsikringssum, så vil din månedlige udgift være lav. Hvis din hund ikke bliver syg, så er det en god fortjeneste for dig. 

Omvendt kan det blive en dyr affære, hvis din hund ofte skal besøge dyrlægen og have diverse behandlinger. Det betyder helt konkret, at hvis din hund ofte bliver syg, så bliver den billigste hundesygeforsikring også den dyreste. 

Det skyldes i høj grad selvrisikoen. Der kan nemt være en forskel på 1.000 kr. mellem den billigste og dyreste selvrisiko. Og med en fast selvrisiko skal du betale denne op til tre gange om året. Med den variable selvrisiko kan der være op til ti procent i difference. Derfor anbefaler vi, at du indhenter tilbud fra forskellige selskaber. Og på den måde undersøger markedet på bedst mulig vis. 

Det skal du gøre, hvis din hund bliver syg 

Hvis din hund er syg, skal du starte med at bestille en tid ved dyrlægen. Det er dyrlægen, der skal diagnosticere og behandle din hund. Det er vigtigt, at det er en autoriseret dyrlæge, så du kan bruge dyrlægens dokumentation i din forsikringssag. 

Det er altså dyrlægen, som skal vurdere, i hvilket omfang forsikringen kan være med. Hvor omfattende er den givne behandling eller operation. Og hvad forventes det, at udgifter løber op i. Både under behandlingen og efter, så din hund får den bedste behandling. 

Når du er hos dyrlægen, er det vigtigt, at han eller hun noterer symptomerne på sygdommen på din regning. Den dokumentation skal du nemlig bruge, når du senere skal anmelde sygdommen til dit forsikringsselskab. 

Når du har været ved dyrlægen og fået styr på behandling og medicinering, skal du kontakte dit forsikringsselskab. Du skal anmelde, hvad din hund fejler. Og det er her, du kan bruge regningen fra din dyrlæge. Det bliver nemmere for dig at anmelde din hunds sygdom. 

Har du ikke de nødvendige oplysninger på symptomer, kan du i samarbejde med dit forsikringsselskab finde en løsning. Hvis du glemmer det, er det ikke ensbetydende med, at du ikke kan få erstatning. Det er altså muligt at finde en løsning sammen. 

Dette skal du gøre, hvis uheldet er ude

Hvis du pludselig står i en situation, hvor din hund er med i en ulykke, skal du hurtigst muligt kontakte dit forsikringsselskab. Ligesom hvis du er ude for en bilulykke, skal dit forsikringsselskab vide det så hurtigt som muligt. 

Det gælder, hvis det er din hund, som forvolder skade på en anden, eller hvis din hund kommer til skade. I begge situationer skal forsikringen være med – hvis du vel at mærke har tegnet en forsikring. 

Derfor er det vigtigt, at den skadelidte også kontakter sin forsikring med det samme. Det er vigtigt, så du kan betale den nødvendige erstatning – eller så du kan få udbetalt den erstatning, som den anden hundeejer skal give. 

Som hundeejer er det altid dit ansvar, at din hund opfører sig pænt. Hvis det ikke er tilfældet, er det ligeledes dit ansvar, hvis der sker et uheld. 

Hvis det er dig, som bliver bidt eller får en skade af en fremmed hund, skal du hurtigst muligt kontakte egen læge eller skadestuen. Her skal du få noteret dine skader. De skal nemlig bruges til senere dokumentation i forbindelse med erstatning. 

Hvis den hund, som har forvoldt skade på dig, ikke har en ansvarsforsikring, kan du formentlig stadig få erstatning. Alle selskaber, som tegner hundeansvarsforsikringer, har nemlig en forening, som tager sig af sådanne sager. Dog er det ikke ensbetydende med, at du kan lade være med at tegne en hundeansvarsforsikring. 

Derfor skal du tegne en forsikring til din hund 

En forsikring til din hund kan kun anbefales. Måske du allerede har fået en idé om, hvorfor det er en god idé. Både i forbindelse med din hunds velbefindende og din økonomi. 

Da der i Danmark ikke er nogen offentlig sygeforsikring til hunde, er det dig som ejer, der står med regningen. Pludselig kan det blive en dyr udgift. En brækket tå kan løbe op i 5.000 kr. Og det er mange penge, hvis du ikke er forberedt. Der kan opstå mange småting i løbet af et hundeliv, som kræver behandling. 

Det giver en stor tryghed, at du ved, at du har mulighed for at behandle din hund, hvis den bliver syg. Eller hvis den kommer til skade. Og skal du have akut hjælp uden for dyrlægens åbningstider, kan regningen blive endnu dyrere. 

Med en hundeforsikring undgår du at skulle låne penge online eller i banken. Og du undgår at skulle vælge den sidste udvej hos dyrlægen. 

Det bedste råd er, at du ikke venter med at tegne en hundeansvarsforsikring og en hundesygeforsikring. Du bør tegne den så hurtigt som muligt, så din hund er forsikret, når den kommer hjem til dig. Det er nemt at komme i gang, da du blot skal angive hundens alder og race. Og nu du kan nyde tiden med din hund i stedet for at være bekymret for uforudsete udgifter og dyre regninger hos dyrlægen.